Varmt välkommen till  Friiberghs Golfklubb!

Golfbanan har funnits på plats sedan 1990, även om idén fanns redan 1988.
Första rundan släpptes ut den 30 juni 1990, men den officiella invigningen, med pompa och ståt, kom först den 15 september.
Dåvarande ägaren till Friiberghs Herrgård, Björn Norberg ansåg att det kunde gynna herrgården med en golfbana. Sagt och gjort, planer smiddes och den första styrelsen bildades.
Som ordförande valdes Carl Johan Bonde och ledamöterna hette; Christer Ulfbåge, Björn Norberg, P-O Ljung, Lennart Pellvik samt Gunilla Larsson.
Det är föresten Christer Ulfbåge som är ”skapare” av logotypen.
Marken arrenderas av Rävsta Gård. Arkitekt för banan var Åke Persson. Och platschef för bygget var Per-Olof Ljung.
Under åren 1993-94 ombildades golfklubben och är numer medlemsägd, varför vi värnar om både bana, medlemmar och gäster!
Friiberghs Golfklubb är en familjeklubb med inriktning på trivsel och otvungen atmosfär före elit och trängsel.

Vi är många som slåss om epitetet ”Mälardalens vackraste natur” men vår golfbana slår det mesta när det gäller miljö och natur.
Den gamla ekallén, en vacker runsten och stora dammar med naturlig tillförsel av vatten är andra framträdande landmärken i den vackra natur som omgärdar banan.
Två av hålen rundar den vackra Friiberghs Herrgård. Ett hål, av många betraktat som ett av Sveriges svåraste hål, ligger alldeles invid vattnet och intill greenen på ett annat hål ligger en Trefaldighetskälla där du kan fylla på med gott vatten!
Karaktären är växlande skogs- och parkbana.
Vårt läge i direkt anslutning till Friiberghs Herrgård erbjuder möjligheter till konferens och övernattning där i samband med en golfrunda. Givetvis finns det fler övernattningsalternativ om så önskas.
Banan och Herrgården ligger alldeles vid Mälarens Strand varför det också går att komma med båt om man så önskar.

Varmt välkommen att njuta av vår fina golfbana!