Matchcupen 2018

Friiberghs Golfklubb anordnar under 2018 Matchspelsmästerskapet för alla medlemmar. Tävlingen kommer att pågå under hela säsongen och den som vinner sin match går vidare till nästa omgång (den som förlorar är utslagen).

Matchspel är golfens ursprungliga spelform som Friiberghs GK starkt vill värna om och återinföra som det vanligaste sällskapsspelet.
Matchspelet är väsensskilt från slagspel. Du spelar inte mot banan utan mot en motspelare av kött och blod. Detta skapar en närvaro, intensitet och spänning som lyfter fram ditt bästa spel i kampen om varje hål. Matchspel är fortfarande den normala spelformen vid sällskapsspel över hela världen.

Spelarna bestämmer själva dag för spel med beaktande av sista speldatum 17 juni, 15 juli. Dispens kan beviljas efter kontakt med tävlingsledaren (se nedan). Semifinalerna spelas senast 16 september och final och match om 3:e pris spelas 23 september.

Prisutdelning sker i samband höstmötet. Alla resultat mailas eller sms:as till tävlingsledaren efter avslutad match. Ansvarig för detta är vinnaren i matchen. Den som står överst i varje boll föreslår datum och tid för matchen.

Tävlingsform: Matchspel utan reduktion av hcp enligt gällande sloptabell.
Exempel: Annika med hcp 20 möter Linnea som har hcp 16, skillnaden är 20-16 = 4.
Dessa slag erhåller Annika på banans 4 svåraste hål, dem med index 1-4.

Anmälan sker via receptionen eller email: t.alkefjard@googlemail.com
(Anmälan skall innehålla namn, telefon och email)
Kostnad: 100 kr
Sista anmälningsdag 13 Maj
Vid frågor kontakta tävlingsledaren Tord Alkefjärd
Email: t.alkefjard@googlemail.com

Lottning samt löpande resultat kommer att anslås på den nya informationstavlan i
restaurangen/klubbhuset + Friiberghs hemsida.