Betala avgifter via Min Golf

I och med en förändring i vårt IT system GIT så försvann möjligheten att betala din årsavgift med de gamla klassiska fakturorna. Dessa ersattes med en digital lösning och en samlad faktura.

Betalning av årsavgift sker via MinGolf.se, alltså på samma sida som du vanligtvis bokar din starttid eller ändrar ditt HCP. Här nedan förklarar vi steg-för-steg och ger er lite mer information gällande tillvägagångssättet och valmöjligheter kring betalning och hur årsavgifterna är fördelade på Friiberghs Golfklubb.

Så här är din årsavgift uppdelad?

Årsavgiften består av minst två delar, beroende på vilket medlemskap du har. En del betalas till Friiberghs Golfklubb, vår förening som inte är momspliktig. Denna avgift kallar vi medlemsavgift.

Den del som kallas spelavgift betalas till vårt driftbolag, FBG Golf AB. Bolaget ägs till 100% av Friiberghs Golfklubb. Bolaget är momspliktigt och det är endast denna avgift som berättigar till friskvård.

Alla dessa avgifter tillsammans kallar vi årsavgift.

Betalningsalternativ

Nu när vi lanserat en modern betalningslösning via Min Golf, ger vi dig möjligheten till att själv välja på vilket sätt du önskar att betala din årsavgift. Beroende på medlemskapstyp så kan du välja mellan tre olika sätt att betala. Swish, Kort/Kreditkort, Delbetalning/Kredit.

När ska jag betala?

Vi kommer att meddela er medlemmar via mail när årsavgiften finns tillgänglig för betalning på Min Golf. Betalningsfönstret kommer att vara öppet mellan den 26 Oktober 2023 till 29 Februari 2024. Blir du medlem efter denna period, har du alltid 14 dagar på dig att betala din årsavgift.

Kom ihåg att ditt medlemskap inte är aktiverat förrän du har klickat i alla dina artiklar och gått igenom alla steg för betalning.

Betalningsförfarande

1. Logga in på Min Golf

2. Klicka på ”Obetalda avgifter” direkt på startsidan, den ligger bredvid knappen hitta starttid och registrera HCP om du har avgifter att betala.

3. Markera dina avgifter som du önskar att betala under respektive säljorganisation. Du markerar genom att klicka i de lilla gråa rutorna bredvid enskild avgift. (De gråa rutorna finns längst till höger.)

4. Klicka på knappen ”Välj Betalsätt” för att komma vidare till de olika betalningsalternativen.
Knappen ”Skapa faktura” är inte aktiverad och kan inte användas på Friiberghs Golfklubb. Vill ni ha årsavgiften på en faktura, så väljer du alternativet faktura i nästa steg.

5. Här kommer köpinformation om avgifterna du valt. Säkerställa att allt är rätt, klicka på nästa. 

6. Näst ut kommer villkor och köpinformation för respektive artikel. Läs igenom noga, klicka i ”jag accepterar” och klicka sedan på nästa.

7. Du får upp för fråga om du vill logga in med din Swedbank Pay- konto. Har du inget, klicka på ”Betala utan inloggning”. 

8. Nu kommer du till sidan där du gör ditt val gällande betalningsalternativ. Här kan du välja mellan Swish, Kort, Faktura eller Kredit/Delbetalning. Genomför enligt de betalsätt du valt. 

9. Betalningen verifieras och när det är klart får du upp ditt kvitto. Ditt kvitto hittar du även i ett senare skede inne på mina inställningar. För att avsluta betalningen och komma tillbaka till första steget, klicka på slutför. 

10. Har du även avgifter att betala i vår andra organisation böjar du om från steg 1.

MATERIAL & INFORMATION

Nedan är en instruktionsfilm som beskriver flödet för hur du som medlem betalar din årsavgift via Min Golf. Filmen går igenom steg för steg hur en betalning genomförs. Vi rekommenderar varmt att du tittar på den innan du börjar din betalning.